Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 11 juli 2009

Av Ulrika Pernler - 11 juli 2009 14:36

En dag i våras berättade Elinor för mig i stallet att hennes marsvin Nora skulle få ungar. – Oj, vad spännande, tänkte jag och frågade ut Elinor om en massa saker. Ett marsvin är dräktigt i åtta till nio veckor. Det där berättade Elinor för mig. Men jag kunde ändå inte låta bli att fråga om ungarna kommit varje gång jag träffade henne i stallet.

 

- Inte riktigt ännu, svarade hon med stort tålamod varje gång jag frågade.

 

Så blev det sommarlov.

 

I går kväll när jag öppnade min mailbox så hade jag fått en överraskning. Nu hade Noras ungar kommit! Det var bilder och allt. Förutom de söta bilderna på ungarna så fanns en bild på självaste Nora och hennes gigantiska mage som den sett ut innan ungarna kom. – Oj, vad hon måste vara glad nu när ungarna har kommit ut, tänkte jag och försökte föreställa mig hur de hade fått plats därinne.  Titta själva;

Jag blev mycket imponerad!!!



Och så brevet; 

Hej Ulrika!

Elinor ville att jag skulle berätta att Nora nu fått smått!

Det är fantastiskt egentligen, Noras bebisar vägde lika mycket som en kattunge och de började äta hö en timme efter att de kom till världen!


 Hon fick fem stycken, men det gick väldigt snabbt och vi hann inte med (känns lite snöpligt, här har man kollat henne flera gånger om dagen, och minst en gång varje natt i två veckors tid och så ”fölar” hon snabbt alldeles själv). Två av dessa fann vi döda i fostersäckarna. Nora förstod nog inte riktigt vad det var, hon såg mest slut och chockad ut, och undra på det efter att ha fött fram fem stycken ungar ā 100 gram på 20 minuter. Nu flera timmar efteråt, kuttrar hon och förstår att det nog är hennes avkommor! Det är tre stycken, ett Släthår och två Rex (pappan är en så kallad Teddy-Rex). Bifogar bilder på underverken!

 

Ett tack till Elinor för att jag fick se de fina ungarna! Förstår att du har lite att göra nu i sommar!



Så något annat;

I slutet på nästa vecka kommer Zohar, en femårig valack på 170 centimeter. Vi ska prova om han passar till ridskolan. Då jag vet att ni är nyfikna så lägger jag ut en bild så ni kan få en förhandstitt, Var så goda!



Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards