Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 12 juli 2009

Av Ulrika Pernler - 12 juli 2009 19:31

Hej! Idag har vädret svängt lite fram och tillbaka mellan regn och uppehåll. Jag passade på att rida på morgonen. det var lugnt i stallet. Sista dagen på hyrveckan och när jag åkte hem vid 09.30 kom två tjejer släntrande efter lite sovmorgon. Men det får man ju ha när det är sommarlov.


Men om man nu inte hyr häst, vad gör man en sådan här dag på lovet? När det är för kallt för att bada och trist väder att leka ute i.


Idag var det en artikel i UNT om vad det kostar för en barnfamilj att göra någon av de aktiviteter som erbjuds. Bad, djurparker osv. Som väntat kostade det massor. Det mesta kostar.


När mina barn var mindre så brukade jag packa lite matsäck och dra ner till centralstationen. De älskade nämligen tåg. Vi kunde sitta där hela dagen och titta när tågen kom och åkte. vi packade upp vår matsäck på en bänk och käkade medan tåget till Sundsvall rullade förbi. Gratis och uppskattat. Fast nu när de är lite äldre tror jag inte att de skulle vilja sitta där någon längre stund. Det var säkert många som undrade vad det var för kufar som satt där, men vi hade kul!


Idag var det en sådan där dag när vi inte riktigt hade något planerat. Efter lite överläggning bestämde vi oss för att åka till Arlanda och titta på flygplan. Motorer duger bra när man har söner.


När vi var på Arlanda så blev vi förstås hungriga och bestämde oss för att gå in i inrikeshallen för att äta. För att komma in var man tvungen att passera säkerhetskontrollen.


Jag påminde glatt Björn om den gången när vi skulle fira nyår på Island och han fastnade i kontrollen och blev visiterad. Den gången berodde det på att han hade sina hypermoderna Cowboyboots på sig. De hade både nitar och spännen. Men inte nog med det stövlarna var också försedda med ett par gigantiska sporrar i bästa cowboystil. (Tro det eller ej men det var ruskigt inne på den tiden och vi kände oss mycket tuffa i de stövlarna!) .

Björn fick ta av sig stövlarna och gå igenom bågen igen.


Idag fick vi tömma fickorna och lägga allt i varsin korg som skulle in i röntgenapparaten. Vi skickade igenom ungarna först och det gick tack och lov bra. Sedan gick Björn igenom, allt var grönt. - Ni klarade det! sa jag morskt och höjde handen i en segergest.


Så gick jag igenom.... Piiiiip....


det blev helkroppsvisitation för min del för att få komma in och äta en hamburgare. Barnen tittade konstigt på mig.

- Det är nog mina titanskruvar, försökte jag med säkerhetsvakten som klämde igenom hela mig. Jag har i båda knäna och i vänstar foten...

Eller så har jag glömt nån hästsko i bakfickan...


Vakten vinkade mig vidare och jag var inne. Phu!

Eftermiddagen tillbringade vi på utsiktsplatsen på Arlanda. Där flög planen ovanför huvudena på oss och Max och Rasmus tog hundratals flygplansbilder. Det kan vara bra att ha!

Sent på eftermiddagen var jag tillbaka i stallet föratt läsa av mailen och lyssna av telefonsvararen. Det är många som ringer om ridskoleplats nu. När jag parkerade på stallplanen mötte jag Karoline som var på väg hem. Hon jobbade sin sista dag idag och är nu tjänstledig för att plugga. Hoppas det går bra för henne och att hon ska trivas med sitt "nya" liv.


Inga hästluktande kläder och inga svarta naglar. Jag antar att hon kommer och hälsar på oss då och då under hösten. För helt utan hästar är det omöjligt att vara någon längre tid.


Lycka till Karoline!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards