Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 31 juli 2010

Av Ulrika Pernler - 31 juli 2010 18:32

Hej! Så fort det kommer några droppar regn så passar hästar på att snygga till sig. Ett pansar av uppländsk lera verkar vara mycket smakfullt i hästars ögon.


Vi människor håller inte riktigt med... Till en viss gräns går det att borsta rent hårremmen men rätt vad det är så inser man att ett rejält bad är den enda utvägen för att få tillbaka sin häst i dess forna glans.


Hästschampo är dyrt!


Hur jag än läser på innehållsförteckningen kan jag inte hitta någon speciellt hästig ingrediens. Så jag brukar köra med betydligt billigare varianter. Lactacydtvål från apoteket i flerlitersdunk till exempel.


Skimmelschampo använder jag helst inte som ni vet då jag är säker på att den har en blekande effekt. Jag vill behålla den sista lilla gråa färgen på min häst så länge som möjligt.


För det mesta använder jag vanligt människoschampo gärna inköpt på en lågpriskedja. Idag fick jag med mig en kombination av schampo och balsam som jag själv tror är den ultimata kombinationen för just min häst.


Först en rejäl dos med schampo speciellt utformat för att "bevara färgen". Precis i min smak! Efter det en väl avägd mängd "volume boost" för att få det rätta fluffet i päls och man.


Inte för att skryta, men Rolle både luktade gott och blev lagom fluffig av badet. Trots att jag inte fönade honom den här gången. Jag tror jag ska ta med fönen nästa gång och prova lite olika frisyrer...


Tänk bara...


Bobby Ewing...

 

 

Lennart Swahn (inte helt olik den frisyr han har idag faktiskt)...

  

 

Lejonkungen... 

 

 Tina Turner...

 

 

eller varför inte My little pony helt enkelt...  

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards