Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 7 april 2012

Hopptävling på Lurbo, Nostalgi nr 2

Av Ulrika Pernler - 7 april 2012 17:32

Hej! Vi brukade lasta in ridskolans hästar och åka på hopptävlingar vid Lurbos gamla ridhus. Janne packade lastbilden full och de hästar som inte fick plats kördes av snälla pappor med dragkrok på bilen. Pappa kopplade trailern för sin gamla gröna Volvo och parkerade på stallplanen. 


Hästarna leddes ut i turordning och klev snällt på. Här skulle det bli äventyr! Vi hade putsat och fejat och smort. 


Väl framme skulle hästarna veterinärbesiktigas. Det skedde bakom det lilla stallet som stod mitt på planen på gamla Lurbo backe. Veterinären var klädd i fin blå overall och gummistövlar. Han klämde och kände och så fick vi springa några vändor för att visa att allt var okej. 


Framridning var det i den lilla ridskolehagen som låg ovanför parkeringen. Det var lite gräs och lera och stenar och träd i en trekanstsformad hage i nedåtlut. Men ingen klagade för dubbla ridhus eller stora utebanor var inget vi kände till då och hagen fungerade bara fint! Ett litet framhoppningshinder stod uppställt på en stig vid staketet och vi hoppade några gånger åt varje håll.


Så blev det vår tur och vi släpptes in genom dörren på långsidan. Först var det mörkt men snart vande sig ögonen och en bana med färgglada bommar stod uppställd därinne. Vi hann trava och galoppera en liten snutt innan startsignalen ljöd och vi satte fart mot första hindret. 


Läktaren var full av klubbkamrater som inte sparade på rösterna. 


Några bommar svajade men det blev 0 fel i mål och prisutdelning! Den prisutdelningen var en syn, för alla ekipage som ridit felfritt fick komma in till häst och det var inte några. Alla hästarna galopperade på rad till publikens jubel! 


Filmen ser du nedanför. Ursäkta den dåliga kvalitén men den är gammal och håller nätt och jämt ihop.  :)


Nostalgi nr 2


 

 
 
Ingen bild

Linnea Grönlund

7 april 2012 18:11

hahaha shettisen på framridningen!! <3

Ulrika Pernler

9 april 2012 18:00

Han är så söt. Han var ett av Myrans föl och jag har hela filmen på honom. Först stannar han hela tiden på framridnigen. Sen stannar han ut sig på första hindret. Man fick vägra fyra gånger så det passade han på att göra. Sista gången han stannade så kissade han en lång stund och gjorde en sjö där också. Sen skulle Pelle springa bredvid och få honom att hoppa. Men näpp! Ska kolla med tjejen som red om det är ok att lägga ut hela :) Sköt om dig!

 
Ingen bild

Anders

8 april 2012 19:15

Alltid kul med gamla filmer och ser att en del har ändrats genom åren.

Ulrika Pernler

9 april 2012 17:54

Ja, en del har ändrats... :) Egentligen är vi alldeles för bortskämda med utrymmen och fasciliteter nu för tiden. Hagen fungerade fint som framridnign och hästarna var glada.

 
Ingen bild

Mita

10 april 2012 09:05

Är det inte jag som står bakom Martini när du veterinärbesiktar? Tror även att jag står inne i hagen när du rider fram!

Kändes som det var hela stallet som var med på prisutdelningen. Tycker jag kan urskilja Nasser, Monne, Haggan, Martini, Monsun mfl.

Kramiz Mita

Ulrika Pernler

10 april 2012 21:15

Ja, visst är det du! Jag tror halva ridskolan var med på prisutdelningen. Många fina ponnys fanns det på Eke! Har en film från dressyr KM 1987 också där du rider Candy och Räkan rider Glenn. Mycket tjusigt!

 
Ingen bild

Mita

11 april 2012 08:09

Oooohhh! Den skulle jag vilja se! Jag kommer inte ens ihåg det ;-). Minns inte Glenn heller! Du kanske kan spara ner den till mig på en CD-skiva så får du betalt.

Ulrika Pernler

12 april 2012 21:44

Du ska få den utan betalt :) Tar tag i det nästa vecka.

 
Ingen bild

Carola

13 april 2012 22:05

Superkul att få se denna film! Kände igen många av hästarna. Jag hade faktiskt gissat att shettisen VAR Myran. Martini och Monsun var jag särskilt förtjust i.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards