Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 7 april 2012

Av Ulrika Pernler - 7 april 2012 17:32

Hej! Vi brukade lasta in ridskolans hästar och åka på hopptävlingar vid Lurbos gamla ridhus. Janne packade lastbilden full och de hästar som inte fick plats kördes av snälla pappor med dragkrok på bilen. Pappa kopplade trailern för sin gamla gröna Volvo och parkerade på stallplanen. 


Hästarna leddes ut i turordning och klev snällt på. Här skulle det bli äventyr! Vi hade putsat och fejat och smort. 


Väl framme skulle hästarna veterinärbesiktigas. Det skedde bakom det lilla stallet som stod mitt på planen på gamla Lurbo backe. Veterinären var klädd i fin blå overall och gummistövlar. Han klämde och kände och så fick vi springa några vändor för att visa att allt var okej. 


Framridning var det i den lilla ridskolehagen som låg ovanför parkeringen. Det var lite gräs och lera och stenar och träd i en trekanstsformad hage i nedåtlut. Men ingen klagade för dubbla ridhus eller stora utebanor var inget vi kände till då och hagen fungerade bara fint! Ett litet framhoppningshinder stod uppställt på en stig vid staketet och vi hoppade några gånger åt varje håll.


Så blev det vår tur och vi släpptes in genom dörren på långsidan. Först var det mörkt men snart vande sig ögonen och en bana med färgglada bommar stod uppställd därinne. Vi hann trava och galoppera en liten snutt innan startsignalen ljöd och vi satte fart mot första hindret. 


Läktaren var full av klubbkamrater som inte sparade på rösterna. 


Några bommar svajade men det blev 0 fel i mål och prisutdelning! Den prisutdelningen var en syn, för alla ekipage som ridit felfritt fick komma in till häst och det var inte några. Alla hästarna galopperade på rad till publikens jubel! 


Filmen ser du nedanför. Ursäkta den dåliga kvalitén men den är gammal och håller nätt och jämt ihop.  :)


Nostalgi nr 2


 

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards