Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 11 april 2012

Av Ulrika Pernler - 11 april 2012 20:38

   

Hej! Idag har Gabbi och jag varit bänkade ett antal timmar. Vi har suttit med ett par tränare och tittat på hur de instruerat sina elever. Om två veckor går vi det sista blocket i vår tränarutbildning och efter det har vi själva examen att se fram emot. Förutom de sex tvådagars tillfällen vi tillbringat på Strömsholm och Flyinge så har vi också haft till uppgift att göra tjugoåtta timmar ”bisittning” med A- eller B-tränare. 


Jag ska erkänna att det har varit lite pyssligt att hitta luckor att sticka iväg och se på träningar då vi redan har lektioner fyra kvällar i veckan och helgerna oftast är fyllda med olika hästrelaterade aktiviteter som tävlingar, banbyggnation, domaruppdrag och så vidare. 


Innan dagens bisittning hade Gabbi och jag fyra sidor vardera att fylla i vår tränarloggbok. Idag, onsdag hade vi en lucka (eller rättare sagt gjorde vi en) och så sa vi att nu kör vi! 


Direkt efter att det egna stallpysslet var klart i morse vid nio så åkte vi till grannstallet Eke för att titta när Nina som är B-tränare i dressyr hade lektion för sin elev Lollo som har en jättefin valack vilken just nu matchas mot sjuårschampionatet. Jag varvade skrivandet i min loggbok med att hala upp näsduk efter näsduk eftersom jag haft turen att åka på en ny förkylning. Men jag klagar inte... Det behövs verkligen ingen extra färg till min ilröda näsa. Den är så fin som den är. 


Vi fick mycket intressant input av Nina som själv tillbringat många timmar som bisittare hos Holländskan Adelinde Cornelissen för att studera hennes unika träningsupplägg. Adelinde själv och hela det Holländska landslaget tränar för Sjeff Janssen och det gör även vår Svenska stjärna Patrik Kittel vilken som ni vet har haft väldigt stora framgångar det senaste året. 


Kanske kan man säga att  Sjeff Janssens sätt att lära ut just nu är i ropet och det känns som vi kunde ”sno” åt oss en del bra tips både att använda på oss själva och på en och annan stackars elev (läs försökskanin). :) 


På eftermiddagen drog vi vidare mot Segersta Equestrian för att se på Mads dressyrträningar. Där hann vi med fyra ekipage från LA nivå till Medelsvår A. Vi kan nog båda hålla med om att vi kände igen upplägget sedan morgonens träning och det kanske inte är så konstig då Mads och några av de andra duktiga ryttarna på Segersta ingår i Swedish Equestrian Challenge och tränar för Patrik Kittel som i sin tur tränar för Sjeff Janssen. 


Ja, helt enkelt så fick vi nästan en överdos av detta och nu är det fullproppat i hjärnkontoret för idag. Dessutom är loggboken fullproppad så nu kan vi lämna in den till våra mentorer och sen är det bara att invänta sågning eller godkännande. Fast först ska någon stackare tyda det som skrivits på alla dessa sidor i minusgrader, mörker, smuts och med kalla fingrar. Tror kanske att de gör bäst i att kalla in en paleograf eller något liknande...


Nu ska jag rensa hjärnan och blir därför eremit för en kväll!


Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards