Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 15 maj 2009

Av Ulrika Pernler - 15 maj 2009 15:00

Hej! Ni har väl sett att det är hindermålning på gång! Mer info om när, var och hur finns om ni följer länken: http://www.uppsalaponnyklubb.se/extmalning.pdf

Det är kul att måla hinder och ännu kuligare att få hoppa dem.


I år är det ridskole- och träningsbommarna som ska målas vilket betyder att det blir extra kul eftersom ni alla som hoppar kommer att få använda dem sedan.  


Alla kan vara med! Stor och liten! Men var beredda på att få färg på kläder, händer och hår. Det ingår på något konstigt sätt även om man bestämt sig innan för att inte spilla.


Ett år bestämde sig Gabbi och Lisa för att vi skulle arrangera en extra stor dressyrtävling. Framridningen skulle var i ridhuset och på lilla banan och tävlingsmomenten skulle gå på dressyrbanan och hoppbanan.


Schysst! Vart folk skulle parkera minns jag inte men jag antar att det var i någon avbetad hage eller så.


Sagt och gjort. Propositionen skrevs och det rasade in anmälningar. Detta var på sommaren och på den tiden var det inte så tätt med personal eftersom klubben hade några ekonomiskt svåra år i början på 90-talet.


Eftersom vi tagit på oss en dubbeltävling så behövde vi förstås dubbla uppsättningar staket... Dessa snickrades av snälla farbröder i styrelsen men måla skulle vi göra själva.


Det var en hektisk sista vecka innan tävlingen. Dressyrstaketen stod uppradade på gräsmattorna vid stallplanen. Gabbi och Lisa sprang mellan lektionshållande för ridläger, matlagning, teori, stallskötsel, in-och uttsläpp och så vidare.


Rätt vad det var såg man dem med en pensel i handen. Så drog de på lite färg på ett par plankor och så sprang de vidare för att utfodra hästarna.


En halvtimme senare såg man dem igen med penseln i handen. De drog ett par drag med vit färg och så sprang de för att hålla en teorilektion.


På tävlingsdagen stod dock två uppsättningar nymålade staket på banorna. En massa folk och hästar kom på tävlingen. Men Lisa och Gabbi var nog hemma och vilade. Med vit färg i håret och på alla sina ridbyxor låg de helt utslagna och tänkte att de aldrig någonsin mer ville måla ett enda dressyrstaket. Jag tror det var så...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards