Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 16 maj 2009

Av Ulrika Pernler - 16 maj 2009 20:22

Hej! Jag var en sväng till stallet ikväll för att göra iordning lite foder till i mogon bitti. När jag klev ur bilen på parkeringen möttes jag av glada rop, massor av skratt och tjim!


Skötarläger!


Lilla ridbanan var fylld av ungar i alla åldrar. Några hade bundit ihop benen med en kompis och sprang baklänges mellan koner medan alla andra hejade och skrattade.


Det var staffett!


Nästa gren band de fast en penna i ett snöre bakom ryggen. Så skulle de springa en liten bana och till slut skulle de stanna vid en tom läskflaska. Sedan skulle de huka sig tills pennan hamnade i flasken, och så snabbt tillbaka till laget och nästas tur.


Efter tävlingarna skulle de äta Tacos i cafeterian. Brännboll blev det säkert också under kvällen. Fast kanske utomhus denna gång. Det sitter fortfarande fast en tennisboll i taket på ridhuset sedan förra lägret...


Inatt sover skötarna över och imorgon ska de rida en sväng i skogen. Det är så härligt att se alla dessa skötare ha så kul tillsammans. I stallet spelar det ingen roll hur gammal man är, vem man är i skolan, var man bor eller vad man har på sig. Alla får vara med!


Hoppas alla får en riktigt rolig fortsättning på lägret!


Så något lite tråkigare. En granne till mig kom över ikväll och berättade att de haft objudna gäster i sitt stall. Stallet ligger nedanför vår nyaste dressyrbana och inrymmer två mycket gamla ponnyer. Den ena är 27 år!


De har sett två flickor vara inne i hagen hos hästarna. Dessa har tydligen också plingat på dörren en gång under veckan och frågat om de får sköta om hästarna. Familjen har tackat nej eftersom de inte känner flickorna.


Trots detta så hade det hänt en sak när de kom hem idag. Någon hade tagit in den ena ponnyn i stallet och lämnat den andra kvar ensam i hagen. Ponnyn som var inne hade de satt på ett täcke och matat med havre. De hade också varit i sadelkammaren och stökat runt.


Det lät inte alls bra! Nu hoppas jag och tror att dessa flickor inte kom ifrån våran ridskola utan någon annanstans ifrån. För de flesta vet ju att man varken får gå in i hästhagar och ännu mindre leda omkring andras hästar eller gå in i okända stall hur som helst.


Den hästen som blev lämnad ensam kvar var jätteledsen eftersom han inte tycker om att vara själv. Som tur var så stod han kvar i hagen men han skulle ha kunnat bli så orolig att han gått igenom stängslet och gjort sig illa.


Den hästen som var ensam i stallet var också väldigt orolig! Att dessutom ge foder till hästar som man inte känner är väldigt dumt. En sådan gammal häst kanske inte ens klarar av att ära havre utan att bli sjuk.


Den här gången gick det bra som tur var. Men man märker att de som gjorde detta inte kan så värst mycket om hästar och familjen som äger hästarna var naturligtvis orolig över att det ska hända igen.


Det som är bra är att familjen sett hur tjejerna ser ut och känner igen dem om de kommer dit igen. De har givit mig en bra beskrivingg på dessa. Jag pratade också med alla de som var på lägret och de har lovat mig att de ska hjälpa till att hålla utkik! Jättebra!


Vi får speja lite extra ett tag framöver!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards