Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 9 februari 2010

Av Ulrika Pernler - 9 februari 2010 13:17

Hej! Idag kom det ett livstecken från Figaro som "bytte jobb" i höstas. Jag har ju i och för sig fått en del rapporter via Jessica som numera är Figaros ägare.

Men det här var den fösta skriftliga rapporten. Jag tänkte att det var roligt för er alla att läsa om hur livet utanför ridskolan kan te sig.

Det är Jessicas syster Mitan som sklriver så här:


Här kommer en rapport från Figaro som köptes av min halvsyster Jessica Östman. Han bor nu i ett litet hemtrevligt och välskött stall i Björklinge där han fått tre nya stallkamrater. Han stortrivs och hittar gärna på bus med kompisarna. De kör race i hagen och Figaro hakar gärna på när de andra får för sig att rymma! Han har också lärt sig att han kan springa runt runt i hagen så han inte kan bli fångad när det är dags att gå in. Men oftast följer han snällt med.

 

Figaro har tillgång till belyst ridbana och fina ridstigar. Men när det är uteritt med stallkompisarna då gör Figaro allt för att komma först i galoppen (han förstår inte att han inte hinner med de andra för att han är mindre…) Så nu har alla lärt sig att Figaro får gå först!

 

Figaro blir ompysslad ett par gånger i veckan av ett par andra UPK'are: Annelie Lundell och hennes dotter Jennifer Hämäläinen. De brukar turas om att rida och hoppar gärna. Det gillar Figaro såklart! Han går lika bra med vuxen som med en 13-åring. Han är otroligt snäll och som den vana ridskolehäst han är, så tål han när Jessicas 4-åringar kommer till stallet med färgglada overaller och viftar med leksaker och tjoar. Han låter sig lugnt bli klappad och borstad. Även riden, fast med bävernylonoverall glider man lätt av…

 

Jag har fått äran att ta hand om Figaro ett par gånger i hans nya stall. Eftersom jag endast träffat och ridit hästar på ridskola så har en helt ny stallvärld öppnat sig för mig. Jag har lärt mig att mocka (det är faktiskt en konst), och att mäta upp mat och hö. Och hur det kan vara på vintern när elevatorn frysit fast… Och när man ska rida är det ingen som talar om vad man ska göra. Ganska svårt faktiskt!

 

Tack Jessica, för att jag får pyssla om Figaro ibland.

Maritha "Mitan" Thalén


  

Jag tycker att vi skickar några hundra cyberkramar till Figge härifrån ridskolan!


Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards