Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 15 april 2008

Av Ulrika Pernler - 15 april 2008 09:31

Hej! Idag fyller jag 40 år. Det kommer inte att undgå någon eftersom mina ”vänner” i stallet har satt upp en tavla till allas åsyn. Den hänger precis vid stallkontoret och är mycket välgjord.

 

Flådig ram, silver i bakgrunden och så massor av glitter. Precis som jag tycker om! Man har också valt ut en av mina favoritbilder på mig själv. Bilden är från julshowen i år då jag dansade runt med Pegasus i spånet till vacker musik.

Min mamma tycker att jag ser lite mallig ut på bilden men jag känner mig bara stolt. Tack, allihopa för en underbar present!!!

 

De senaste veckorna har jag fått många frågor om min födelsedag och jag har förstått att den är viktig inte bara för mig. Frågan om huruvida jag har utvecklat någon kris har varit den i särklass vanligast förekommande.

Det verkar nästan som om folk hoppas på att man åtminstone får en liten kris. (?)

 

Tyvärr måste jag göra er alla ledsna. Jag känner inte ens att den minsta lilla kris skulle vara på väg. Det känns helt som vanligt helt enkelt.

Rynkor och dålig klädsmak har jag haft länge. Gråa hårstrån har jag haft sen jag var 25. I början skyllde jag på att jag hade slagit huvudet i en skåpdörr. Men efter att jag fyllde 30 så färgade jag helt enkelt bara håret och tänkte inte mer på dem.

 

Det finns egentligen bara en sak som bekymrar mig lite grand och som jag tycker är lite orättvis. Jag brukar nämligen få delta i en massa undersökningar. Det kommer enkäter i brevlådan, på datorn och via telefonen.

Jag svarar gärna på frågor och ibland får man också någon liten present för besväret.

Det som bekymrar mig är indelningen av ålderskategorier som görs i alla dessa enkäter.

 

Under de sista åren har jag fått besvara frågor i kategorin 30-40 år. Övriga kategorier brukar delas in i; upp till 20 år och 20-30 år, därefter min egen kategori 30-40 år.

Men sen då, och det är det som gör mig upprörd. Efter 40 år ska man plötsligt klumpas ihop i en kategori som heter 40-75 år! (Efter 75 får man tydligen inga enkäter…)

 

Jag har pratat med folk runtomkring om detta. Men de bara skrattar och verkar inte förstå allvaret. Jag antar att jag nu när jag är med i ålderskategorin 40-75 endast kommer att få besvara enkäter som handlar om:

  • Hur ofta åker du på pensionärs resor till Åland
  • Hur fungerar färdtjänsten i ditt län
  • Har kattmaten blivit godare på senare år
  • Får du skavsår av din tandprotes
  • Går det att avancera i kön på ICA när man har rollator
 

När jag har besvarat en enkät så brukar jag få några trisslotter hemskickade och ibland godis eller en fin nyckelring. Nu får jag väl en burk kattmat istället…


Ps. Kom på att jag skulle gratta division II laget på häst som kom tvåa i Lurbo i helgen. I laget red Anette Simson-Rioja, Sara Husén-lola E, Elvira Dahlén-Goliath och Linnea Lilja-Camomill GRATTIS!!!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards