Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 2 september 2008

Av Ulrika Pernler - 2 september 2008 12:03

Så blev det höst. Det säkraste hösttecknat av dem alla inträffade igår kväll. Lektionshästarna fick vara kvar inne. Akilles hade nog haft en misstanke om detta hela dagen för varje gång jag passerade utanför hans box så stod han och såg ut genom sitt fönster med en drömsk blick.

 

- Akilles, vad tänker du på? Frågade jag en av gångerna som jag gick förbi. Men han vickade bara lite på örat och fortsatte att tänka vidare. Frågan var förstås dum. Akilles tänkte på alla de underbara sommarveckorna som han tillbringat ute på betet med sina kompisar och allt gräs.

 

Klockan 20.45 drog jag in hökärran i stallet för att kvällsfodra. Alla hästarna höjde på huvudet samtidigt och det hördes spridda gnäggningar. Det var visst inte så dumt att vara inne ändå. Vägen till hästens hjärta går förstås genom magen.

 

Akilles fick först precis som han vill ha det. – Jag tar en extra stor hög idag tack, sa han och sträckte ut halsen genom boxöppningen för att ta den första tuggan. Clou som hade upptäckt att det var mat på gång vände ideligen på huvudet och gnäggade medan hon galopperade på stället. – Här är jag, glöm inte mig!

 

Efter en stund hade alla hästar fått sin kvällsmat och då kändes allt som vanligt. Femtio hästar stod och tuggade på sitt hö och stallet var tyst sånär som på tuggandet och fläkten som brusade i bakgrunden.

 

Så blev det natt och sedan morgon. Hästarna hade sovit gott och var pigga och redo för att springa ut i hagen igen. De stora hästarna kommer att få gå kvar på sommarvallen ett bra tag till för där finns fortfarande gott om bete. Ponnyerna är släppta i sin vinterhage. Den har legat tom hela sommaren och nu finns det mycket gott att knapra på där också.

 

Så idag vill jag välkomna hösten, en av mina favoritårstider. Nu är jag förväntansfull inför den klara luften, de vackra färgerna, blommande astrar och fint ridunderlag på utebanorna.

 

Ps. Miu:s matte om du ser det här, du måste maila mig din mailadress till mig för jag har naturligtvis tappat bort den någonstans i hjärnans alla vindlingar. 018500749@telia.com Ni andra kan använda den adressen när ni vill skicka reportage och bilder till hemsidan.

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards