Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 29 november 2013

Gröna mattan på Globen

Av Ulrika Pernler - 29 november 2013 19:35

Hej! Idag var det Ridlärarnas och tränarnas VIP-dag på Stockholm International Horse Show på Globen. Det är ett återkommande evenemang varje år och såklart lite av en tradition för oss. Halvåtta samlades vi i stallet för att samåka och sedan bar det av mot huvudstaden. Resan gick smidigt trots att vägnätet i Stockholm alltid tycks vara under ombyggnad. Gabbi och jag åt frukost i bilden och Linnea sov hela vägen. Med på resan var även Therese, Lisa och Erica. 


Först var det samling och lite olika stationer som vi kunde gå runt och titta på. Bland annat presenterades det nya materialet för Grönt Kort vilket är upplagt på SvRF:s sajt. Det verkar riktigt bra och man får tillgång till detta i samband med att man går en Grönt Kort kurs. Vi kommer att hålla kurs den 3-5 januari hos oss så passa på att anmäla er alla som ska börja tävla under 2014. Läs mer på hemsidan www.uppsalaponnyklubb.se under julens kursutbud.


Vi fick också frukostmackor och fika på samlingen samt träffade en maassa trevligt folk. Therese klämde minst två koppar kaffe men ingen var förvånad. 


Därefter var det dags för nästa tradition, VIP- vandringen i kulisserna. Ett måste helt enkelt! För vem vill inte se världsstjärnornas uppehälle i Globens underjord? 

 

Vi besökte rummet där alla prisbrickor görs i ordning. De fina täckena, ett  i läder och ett i rosa. Dessa var gjorda som priser i Stjärnornas hopptävling. Hoppas verkligen att täckena inte är tänkta till någon speciell person som att rosa skulle vara till en prinsessa till exempel... för då blir det nog heta disskusioner på webben! Nä, jag tror att Richard Herrey får det rosa! Det blir nog lugnast så. 


 

 Vi brukar alltid få gå in på arenan och stå en stund i rampljuset. Men idag var det öppen träning precis då så vi trängdes lite precis utanför istället. Mysigt!

 

Sedan gick vi omkring lite nere i gångarna och förråden och kollade årets rekvisita. Det fanns två stora paket på varsin kärra som kommer att rullas ut under familjeföreställningen. Ska ni gå på den och inte vill veta vad det  var i paketen så får ni snabbt rulla nedåt på sidan. 


Vi fick nämligen berättat att paketen skulle fyllas med falabellaponnys som sedan ska ösas ur på arenan under pompa och ståt. Det blir något det. Falabellaregn! Jag tror faktiskt att det blir besvärligare att packetera ponnyerna än att få ut dem...


 


Vi hälsade på pukhästen Tor som stod i sin box och inte alls var intresserad av oss. Brände av en bild i alla fall som bevis men har under hela dagen vridit och vänt på den utan att kunna avgöra vad som är fram och bak på den hästen...

 


Ja, om andra kändisar har "röda mattan" så har hästarna "gröna mattan" Delkorerad och fin som det sig bör i hästvärlden. 


 

Nuförtiden har man inrett även Hovet till ridbana. Isen ligger precis under ridunderlaget med bara en gigantisk plastpåse mellan. Hoppas den håller tätt så inte nån hockeyspelare snubblar i fastfruset hästbajs... Då blir det väl rubriker.

 

vi promenerade runt lite innan vi tog våra platser på läktaren. Linnea blev väldigt sugen på att provköra städmaskinen. Men efter att ha låtsaskört en stund så följde hon snällt med till sin plats. 

 

Vi tittade på duktiga unga ryttare som under säsongen gjort fina resultat på tävlingsbanorna och därmed kvalat till en speciell ungdomsklass här på Globen. På bilden nedan ser ni Emma Michaelsson och Vincent af Sungård som kommer från Uppsala och Emma har faktiskt ridit hos oss på ridskolan som liten :) Vi fick också se en clinic med Lussan, Tinne och coachen Kjell Enhager som ställde oss frågan "Vad är det som gör att vissa människor når så mycket längre än andra? Vad är framgångsreceptet?"


 

Annexet och shoppingen hade till vår glädje flyttat tillbaka till sin vanliga plats. Så ingen utomhuspromenad behövdes. Skönt! Däremot var vi rätt så trögshoppade idag allihop. Men kul att gå runt och kika och trängas ändå. 


 

Andra delen av föreställningen var hoppning. Jag måste berömma banbyggaren som får in alla dessa hinder på en rätt så liten yta. Beröm till ryttarna också som lyckas ratta runt sina hästar så snyggt. Speciellt snyggt red Peder Fredricsson som också vann den sista klassen vi såg idag. Så snäva svängar i omhoppningen och ändå i så god balans. Värre var det för Emma Emanuelsson som kom fel på ett hinder och ramlade av och gjorde illa sin arm. 


 

Dags för prisutdelning. 

 

Vi fick stå upp och sjunga nationalhymnen. Jo men, vissa tar det mer allvarligt än andra. :)

 

Ärevarvet må se suddigt ut. Men det gjorde det i verkligheten också. Hu vilken fart...

 

Till sist var frågan om vi skulle åka direkt hemåt eller avvakta till de värsta köerna släppte. Förra året blev vi nämligen sittande i timmar i en stor bilpropp. tur att vi hade godis och Cola annars hade vi tynat bort. Vi tog ändå beslutet att åka direkt och den här gången var det inte en endaste bilkö så vi var hemma nästan innan Colan var urdrucken. 


Hoppas alla ni andra som besöker Globen under helgen kommer att få riktigt skoj. 


Själv ska jag i helgen döma dressyr och även åka på träning med min egen häst både lördag och söndag. 

 

Kolla förresten gärna in lite extra här på söndag. Då är det ett speciellt datum, den första december. Dags för årets hästiga julkalender!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards