Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 28 april 2008

Från listor till spontanshopping

Av Ulrika Pernler - 28 april 2008 12:30

Hej! Vi kom hem! Helgen på Scandinavium har varit fantastiskt rolig, världscupfinal i hoppning och allt. Jag ska berätta lite kort om resan som tog sin början i fredags morse.

 

Fredag 10.00: Pappa skjutsar mig, mamma och Gabbi till stationen. Vi har så här långt följt planen till punkt och pricka. Min resväska är tom så när på tandborsten och tandkrämen som skvalpar runt längst ned på botten. Gabbi har tagit med sig en skvätt med schampoo. Men bara lite så att vi kan lämna kvar flaskorna på hotellet. Det ger ytterligare plats åt våra inköp.

Mamma fick ju nys om vår plan att tömma hennes resväska och packa inköp i den också. Det har gjort att även hon reser med tomt bagage. Med andra ord: mässproffsen är på väg!

Tåget avgår som det ska från Uppsala med Stockholm som första stopp för tågbyte.

 

Fredag 11.49: Ankomst till Stockholms station vi har 21 minuter på oss att hitta tåg 433. Mamma är lätt stressad men vi andra är mycket lugna. I god tid hittar vi vår perrong och träffar där de första UPK:arna så här långt. (Lisa och Åsa!)

 

Fredag 12.08: Tåget kommer in till stationen men på fel spår! Hela folkmassan på 400 personer ger sig i samlad tropp av för att byta spår. Ner för trapporna, under jorden och upp för trapporna. Det är nu jag för första gången inser att människor i klump inte alls är olika boskap. Folkmassan är så kompakt att jag lyfter upp mina fötter och åker med. Tåget avgår i tid och vi är på!

Snett emot oss på tåget sitter en dam som vi blir mycket intresserade av. Hon har en väldigt intressant frisyr. Allt håret är kammat nedåt förutom en stor lock mitt på huvudet som hon förmodligen tillverkat genom att rulla upp en del av håret på en stor papiljott. Sedan har hon använt sig av superstarkt hårspray från 80-talet för att fixera frisyren.

Frisyren håller sig hela resan trots att damen sover i de mest omöjliga sovställningar. Vi är imponerade!

Fredag 15.17: Vi anländer till Göteborg och åker spårvagn samt checkar in på hotellet. Provligger sängarna och kollar om det finns några bra kanaler på TV:n. Går en stund på staden och käkar på Papa Joe’s. Vinkar åt en hel hög med UPK:are som går förbi.

Mamma beställer en pizza med kött, kräftstjärtar, sparris och bearnaisesås. Påstår dessutom att den är god…

 

Fredag 18.06: Jag får mitt första skavsår. Får ett plåster och sen känns det bättre.

Proffs som vi är så har vi inte köpt några biljetter till kvällens föreställning. Vi går istället på mässan och ser vad som finns att köpa. Gabbi har gjort en inköpslista med saker som hon behöver. Själv har jag ingen lista men litar på min intuition.

 

Fredag 18.54: Gabbi köper ett par ridbyxor. Helt enligt listan. Vi träffar en kompis som har monter på mässan. Hej Catherine! Hennes hemsida har adressen www.filippasridsport.se (kompisreklam!) Så snart plånboken öppnat sig en gång så är shoppingen igång. Senare på kvällen efter att ha släpat hem våra inköp kryper vi i säng på hotellet och somnar snart. Gabbi måste dock först plåstra om sina fötter på grund av skavsår.

 

Lördag 07.30: Vi har ställt klockan för att hinna äta riktigt mycket innan föreställningen börjar. Naturligtvis så vill vi också gå på mässan en stund innan.

Frukosten är mycket god och vi smugglar ner några frukter i väskan. Vi är inte ensamma. Vid nästan varje bord sitter människor med frukt bredvid sig. De ser sig nervöst omkring, gör en svepande rörelse med handen och frukten är försvunnen…

 

Lördag 08.57: Mamma inser för sent att det inte bara är en mekanisk svängdörr utan två i ingången till Scandinavium. Hon undgår med en hårsmån att bli klippt i två delar och klarar sig undan med en något utdragen figur. Vi pustar ut eftersom detta kunde ha orsakat oss en försening som hade gjort att vi inte hunnit med mässan som vi tänkt.

 

Lördag dag och kväll: Vi shoppar samt ser på hoppning och dressyr. Träffar Karro och Sandra. Den senare har valt ett par mycket hala skor (orutinerat!) och halkar omkring som Bambi på hal is inne på mässan. Det slutar med att hon får låna ett par skor av Karro. Detta i sin tur gör att Sandra är den tredje UPK:aren att få skavsår på Scandinavium 2008.

Gabbi och jag tycker att de spelar väldigt hög musik på Scandinavium och undrar om detta är ett faktum eller ett ålderstecken.

 

Under kvällen överger Gabbi sin lista och efter det börjar vi helt enkelt att spontanshoppa!

 

Söndag 10.01: Sista dagen. Vi snor lite mer frukt. Sedan packar vi våra väskor. Gabbi måste naturligtvis sitta på sin för att den ska gå igen. -Jag behöver bara pressa ur lite överskottsluft!” förkunnar hon för mig och mamma. Så jobbar ett proffs!

Jag packar ner våra nyinköpta plastronger med ett litet sting. Jag blev nämligen förolämpad av damen som sålde dem. Hon granskade Gabbi och mig noga. Sedan tittade hon på Gabbi och sade: -Ja, du är ju förstås en small. Men din kompis drar ju minst en medium. Hon ägnade mig inte en blick.

Sedan provade hon länge och väl plastronger på Gabbi medan jag stod bredvid och kände mig som Peter Harrysson (som jag inte har något alls emot, det var bara ett exempel).

Jag vill också förtydliga att Gabbi och jag till sist gick ut ur montern med varsin plastrong i exakt samma storlek!

 

Inne på mässan hittar Gabbi ett mycket smart bevattningssystem att fästa bakpå traktorn. Hon skriver ner hemsideadressen till företaget på en lapp. Hon känner sig dock lite osäker på om det är något för oss. På tanken står nämligen ”Achtung! och något annat på ett språk som kan vara från ett annat land. Vi tycker båda att det kanske inte är idé att köpa något som det till och med står ”as-tung” på eftersom det är tungt som det är att jobba i stall.

 

Söndag 14.32: Lotteri! Vi har köpt många lotter för att vinna den fina hästen Acrobat som är årets lotterihäst. Vi känner oss väldigt säkra för att inte säga övertygade om att vi ska få ta med oss hästen hem på tåget. –Vi gömmer honom på toa när konduktören kommer, sa jag. De andra nickar instämmande.

Typiskt nog blir det något fel på själva dragningen varvid ett helt annat nummer kommer att läsas upp i högtalaren. Klantigt av ledningen för Gothenburg Horse Show. Vi känner oss snuvade på hästen och säger några väl valda ord som jag inte tänker skriva här.

 

Söndag 16.02: Världscupen är avslutad. Meredith vinner och jublet stiger upp i taket på Scandinavium. Vi går och hämtar vårt bagage på hotellet, träffar Räkan och beger oss sedan till stationen för att resa hem till Uppsala. Träffar Marianne och Mita och jämför inköp! Alla verkar nöjda.

Våra stinna bagageväskor rullar på knirrande och stönande hjul längs perrongen när vi går mot tåget. Scandinavium och Gothenburg Horse Show 2008 är till ända. Nu blir det ingen spontanshopping förrän i Globen...  

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards