Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg under mars 2010

Av Ulrika Pernler - 1 mars 2010 13:29

Hej! Idag är väl inte den ultimata dagen för att ge sig ut på vägarna med hästtransport. Men pappa och jag kopplade på trailern i morse trots allt för att åka och hämta en häst som vi förhoppningsvis ska ha till ridskolan.


Det var halt på vägen och vi körde väldigt försiktigt. Så försiktigt att vi blev omkörda av ett annat ekipage med hästsläp bakom bilen... Usch, det är inte lönt att gasa på för att bara spara några minuter eller ännu värre sekunder när man är ute och kör.


Färden gick till en bekant några mil utanför Uppsala. Den sista biten kördes på vindlande småvägar. som tur är har vi varit där ofta och känner till vägen rätt så bra.


Man tycker inte  att man ska behöva möta någon så där långt ut på landet. Men självklart är det precis vad som händer bara för att man framför ett brett ekipage på vägen. Både en mindre lastbil och en gammal tant  i basker som körde mitt i vägen lyckades vi överleva.


Så var vi framme och gick in i stallet för att förbereda hästen som heter Bingo för färd mot sitt nya hem på UPK.


Jag har träffat honom en gång tidigare för ett par månader sedan. Då provred jag en stund på banan utanför stallet. Bingo är en valack född 1998 och efter den fina hingsten Bellini. Morfar heter Wartung och är också ett välkänt namn för mig.

Bingo själv är mörkbrun och ungefär 165 cm hög.


Efter påklädning så var det dags för lastning. Bingo behövde bara fundera en  mycket liten stund utanför transporten innan han bestämde sig för att åka med.

Så stängde vi luckan och körde lika sakta hemåt.


Stalltjejerna hade förberett den tomma boxen så när vi kom hem var det bara att leda Bingo dit och han gick in direkt och tittade efter ifall det fanns något att äta. Det gjorde det och han ställde sig nöjt och knaprade på sin hötuss i sin alldeles egna box. Han verkade nöjd!


På fredag kommer Peter och tittar igenom Bingo så att han är frisk och fräsch i kroppen. Sedan hoppas vi att han ska trivas som lektionshäst hos oss. Varför skulle han inte för resten. Mycket mat och mycket kärlek är väl precis vad en häst behöver.


Nu ska jag fortsätta förbereda mig inför kvällens LOK-stödskurs. Blir inga lektioner för mig ikväll alltså. Inget vidare byte men nog så viktigt!


Vi ses!

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards