Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 26 februari 2008

Sylvester i minnet

Av Ulrika Pernler - 26 februari 2008 11:38

Hej! Jag kom på två grejor som jag måste berätta om. Kommer ni ihåg att Anna Wärvik har en liten crush på Sylvester Stallone. Hon förnekar det själv men  vi vet!


Hon ville så gärna att vi skulle döpa någon av våra nya hästar till Sylvester. Men resten av personalen stod ihärdigt emot. Känns lite elakt så här i efterhand men vi ville bara det bästa för den stackars hästen.


Anna löste det hela genom att köpa en fisk istället och döpa den till Sylvester. Länge trodde hon att det var en Guldfisk hon hade köpt men en dag uppdagades det att fina fisken var en Slöjstjärt.


Anna var lika glad ändå och matade sin Sylvester varje dag med lite fiskmat. Sylvester simmade runt i sin lilla värld av glas och vatten och verkade nöjd med livet.


Så kom dagen då Sylvester skulle få dela sin värld med flera Slöjstjärtar. Anna tyckte det skulle vara bra med lite sällskap. Det blev tvärt om. Sylvester var förfärad över invasionen och började må pyton.


För några dagar sedan började han liksom simma upp och ner. Annas kompisar såg det också och alla blev oroade. Det visade sig att detta skulle bli slutet på sagan.

Sylvester har nu lämnat in och gått till de himmelska haven. Anna sörjer naurligtvis sin vän men är glad över de fyra månader de fick tillsammans.

Nästa gång ni käkar fiskpinnar så kan ni väl skänka Sylvester en tanke!


Sen var det en annan grej också. Kommer ni ihåg min mammas utlägg om varför dressyrryttare har frack? Jag frågade henne lite om hatten och hon berättade att den har man bara för att se glad ut. Så var det inget mer med det.


Däremot kom vi in på det här med gamla gubbar med stora magar som tävlar hoppning. Ni vet dom där i sextioårsåldern med en grön eller röd ridkavaj av modell korvskinn som de har haft i trettio år. Man ser dem på TV hoppandes över hinder på 1.50 som ingenting.

Mycket imponerande!


Mamma hade naturligtvis lösningen på det också. Hon är som ett levande uppslagsverk. Har ni sett en kille sitta i en soffa? Alla, precis alla killar har för korta senor på baksidan av låren. Det gör att dom inte kan sitta ordentligt som vi tjejer alltid gör. De måste liksom ligga lite halvt istället. Det är samma sak vid matbordet, på bion och när de kör bil.


Just på grund av detta är killarna speciellt ämnade att tävla i hoppning.

Det är helt enkelt lösningen för att kunna stå i en sån där stel och svajig hoppsits med armbågar som pekar rakt ut och en stor mage som skymmer sikten. De är som gjorda för det.


Mamma berättade också att de förmodligen har en bakgrund som motrocykelförare eftersom dessa har en liknande stil. Har man en gång kört motorcykel så är det bara att hoppa rätt upp i sadeln och skutta runt en Grand Prix bana.


Så vet ni det!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards