Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 12 juni 2009

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2009 15:24

Hej! När jag var liten hade min farmor och farfar ett litet torp i Lagga. Där fanns det mesta som en riktig sommar bör innehålla.


Där fanns vildvuxna gröna ekar, ängar med högt gräs och saft och bullar sittandes i de grönmålade utemöblerna. Där fanns också ett torrdass, gamla knarrande fjädersängar och dricksvattnet fick man ta ur en stor tunna som stod i ett hörn i köket. Jag minns hur man tog skopan som hängde på tunnans kant och fyllde den med kallt vatten som smakade något alldeles extra.


Om man gick in i ett av de små sovrummen som låg på husets baksida och öppnade fönstret där så kunde man sträcka ut armen och klappa korna som gick i hagen. Taggtråden var fäst direkt på husets vägg där på baksidan.


När jag tänker på sommar så tänker jag på farmor och farfars torp. Där verkade det alltid vara sol och varmt. Men jag antar att vi bara åkte dit vid vackert väder.


Nu år 2009 är det meningen att jag ska få en kohage vid huset där jag bor. Alldeles i tomtgränsen ligger en stor gräsvall där man tidigare har slagit hö. Men för tre somrar sedan kom en traktor körandes med stängselstolp och förkunnade för mig att nu skulle det släppas djur här.


Inte mig emot. Hästar eller kor kunde bli ett mycket trevligt blickfång. Lite extra flugor i poolen är sådant man får ta när man bor på landet.


Så slog man ner stolpen och jag väntade spänt på kossornas ankomst. Men inget hände.


Sommaren förflöt och vintern också. Så kom förra sommaren och traktorn kom tillbaka. Man drog den understa tråden runt hela hagen och jag väntade spänt på kossornas ankomst. Men inget hände den sommaren heller.


Ännu en vinter förflöt och sommaren verkade vara långt borta. Men så för tre veckor sedan kom traktorn tillbaka och man påbörjade arbetet med att dra den andra tråden längs staketet. Hoppet tändes igen.


Någonstans vid hagens bortre del avslutades dock arbetet och traktorn försvann. De kommer nog tillbaka imorgon tänkte jag. Sedan gick dagarna men de syntes inte till igen.


Jag undrar om de komer tillbaka något mer i år?

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards