Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Alla inlägg den 7 juni 2009

Av Ulrika Pernler - 7 juni 2009 18:41

Vårt ponnylag vann hoppfinalen i allsvenskans division III på hemmaplan idag. Suveränt jobbat och jag ska ge en kort rapport här!


Men först vill jag å tävlingskommittens vägar säga:

Ett stort tack till ALLA de funktionärer som jobbade under dagens lagtävlan! Över fyrtio funktionärer fanns på plats för att tävlingen skulle snurra på! Rent fantastiskt att så många kunde ställa upp och varmt välkomna tillbaka på övriga tävlingar.


Innan jag berättar om själva tävlingsmomentet vill jag också uppmärksamma hejarklacken som jobbade röststarkt idagför att peppa alla våra ryttare på banan. Pannband och banderoller i högsta hugg occh så en massa ramsor! Hur kul som helst!


Så till tävlingen: Det reds tre klasser under dagen och alla kategorier var representerade från de minsta A-ponnyerna (som stal allas hjärtan) till D-ponnyerna.


Första klassen var en LD. I kategori B kom Isabell Lide och Russin på en andraplats efter felfri ritt i både grund och omhoppning.

I kategori C var Anna Schenning och Putte dubbelnollor och bara några futtiga sekunder från placering.

I kategori D hade UPK inga placerade men väldigt många fina rundor av hemmaekipagen. Vanja Qvarfordt var närmast med en felfri grundomgång och fyra fel i omhoppningen på Lopiks Felix. Med det halkade hon precis under placeringsstrecket.


Bra jobbat alla i LD:n!


Nästa klass var en LC där vi också plockade ut dagens lag efter vad hästar och ryttare visade upp för dagsform i klassen.


Först ut var förstås kategori B-ryttarna. Både Jennifer Karlbom på Porslin och Jennifer Palm på Amadeus red dubbelnollor. Jennifer Karlbom tog fjärdeplacering i klassen.


I kategori C gjorde Rebecca Angeldahl en jättefin ritt på Whisper och tog hem en tredjeplacering.


I kategori D var Matilda Modig och Waldemar näst snabbast av alla i den kategorin och kammade hem andraplatsen och den fjärde lagplatsen.


Därmed utgjordes laget denna dag av Jennifer- Porslin, Jennifer- Amadeus, Rebecca- Whisper och Matilda- Waldemar.


Laget låg i klar ledning efter de föregående omgångarna med sina 15 seriepoäng. Laget som låg på andraplats hade med sig elva poäng. Men det kan ändra sig fort i hoppning. Några petade bommar och så är man borta. Så UPK:s lag hade inte tagit ut någon seger i förskott utan tänkte kämpa till sista blodsdroppen.


Lagklassen reds också i LC. Tio lag hade kommit till start. En ryttare i taget red ur varje lag och när klassen var klar visade det sig att UPK var enda lag med fyra felfria ryttare och därmed var segern i hamn. Det behövdes inte ens någon omhoppning.


Grattis till alla som kämpat i framridningklasser och lag under vårens division III serie!


fullständiga resultat hittar ni på : http://www.uppsalaponnyklubb.se/resultat%207%20juni%2009.html

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards