Mellan havretuggorna på Uppsala Ponnyklubb

Direktlänk till inlägg 22 december 2008

Man kan inte fira så mycket mer eller hur man går upp femton kilo på fyra dagar

Av Ulrika Pernler - 22 december 2008 12:29

Hej! Idag är det dan före dan före dopparedan! Fast vi har redan börjat fira. I min familj innebär dagarna före och kring jul nämligen att fasligt firande dag ut och dag in. Jag måste få säga att i min famillj har vi varit väldigt dåliga på att fördela högtidsdagarna över året!


Igår fyllde storebror Stefan år. Det är ganska lätt att köpa present åt honom eftersom han sedan barnsben älskat gröna gelékulor. Så varje år får han ett berg med gröna gelékulor som förmodligen räcker framåt vårkanten fast då kan de inte vara speciellt goda längre.


Jag är förundrad över att de ens finns att köpa längre för jag har aldrig träffat någon annan som tycker att de är goda...


Jag skulle förstås kunna tänka mig att han har slutat gilla de där gelékulorna för länge sedan men att han tar emot dem med ett leende för att inte göra släkten ledsen.


Det skulle kunna var så. Jag har nämligen ett annat exempel på sådana företeelser. Björn fick nämligen flera år i rad randiga kalsonger från Polarn och Pyret av sin mamma (De finns i vuxenstorlek och är av väldigt fin kvalitet!). Så ett år råkade han vädra någonting om de  där kalsongerna här hemma på sin födelsedags mogon. Barnen hörde förstås! Det gör barn alltid.


När hans mamma anlände till partajet några timmar senare så frågade Rasmus:

-Farmor, vad är det i det där paketet.

- Det talar jag inte om , sa farmor.

- Bara det inte är såna där kalsonger, sa Rasmus, pappa HATAR dom!


Det var naturligtvis kalsonger i paketet... Det var också det sista året Björn fick sådana av sin mamma. Föresten kanske han inte vill att jag skriver något om det här på bloggen...


Tillbaka till festirandet runt jul. Igår var det julshow hela dagen lång. Samling på morgonen för generalrepetitioner och lotterifixning och annat. Så showen i all sin glans och därefter det inte lika roliga undanplockandet och letandet efter all sin rekvisita.


I morgon fyller Max år. Han hade den äran att anlända endast fyrtio minuter innan julafton. På grund av det så missade jag det året bingolottos uppesittarkväll. Förmiodligen var det också året då jag skulle ha vunnit superchansen.


Nåja, släkten kommer i alla fall och vi firar och äter än en gång tårta och öppnar paket och frågar varandra vad vi har hittat på sedan vi sågs i förrgår.


På julaftonen fyller min ridande svägerska Anette år. Hon kan ju inte rå för sina föräldrars dåliga planering utan måste naturligtvis få fira att hon är född.


Så blir det julfirande, Naturligtvis så träffas vi i familjen. Fast den här gången äter vi julmat, men vi öppnar paket och frågar varandra plikttroget vad vi har hittat på sedan igår och i morse.


På julaftonskväll kommer vi hem till ett hus fyllt med födelsedagsgirlanger och ballonger. I kylen står en halväten prinsesstårta kvar. Ingen är längre sugen på att äta tårta eller ens öppna paket för den delen.


För att inte vakna upp itill verkligheten för bryskt så brukar familjen ändå träffas och äta lite mat på annandagen!


Det här är i och för sig kanske inget som ni är intresserade av att läsa men då är det ju bara att hoppa över bloggen idag och se om det står något mer intressant i morgon!


Här nedan en liten repris på ett kärt inslag:

Send your own ElfYourself eCards  

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika Pernler - 12 juni 2016 19:17


     I morse bar det av till Lovisedal för att döma och för vilken gång i ordningen jag körde vägen dit har jag ingen aning om. Lovisedal och Rotbrunna är annars de två ledande destinationerna för min del när det gäller vilsekörningar.    Jag...

Av Ulrika Pernler - 9 januari 2016 17:25


Den här vintern är en kvarkavinter. Jag vet inte om vädret och fukten bidragit till att Kvarkan stortrivs eller om det bara är ett Kvarkaår. Hur som helst så poppar det upp rapporter om misstänkt och konstaterad Kvarka dagligen just nu och är det någ...

Av Ulrika Pernler - 11 november 2015 18:33


    Eller ja, en gång var träningen visserligen allt annat än en höjdpunkt för mig. Det kom en välrenommerad tränare till vår anläggning och jag hade klätt upp mig lite extra. Det kan ju vara svårt att tro att det går. Men jo då jag hade ekipera...

Av Ulrika Pernler - 7 oktober 2015 18:55


När jag var liten hästtjej så fanns det i stallarna där man vistades en och annan ”hästkarl” som jag var livrädd för eftersom minsta felsteg ledde till en omedelbar åthutning. Samtidigt ville jag gärna finnas i deras närhet eftersom jag t...

Av Ulrika Pernler - 30 augusti 2015 21:11


    Om man vill ha en egen häst så är det en bra idé att lägga undan pengar då och då när man har några över. Om man i slutänden har haft lite pengar över tillräckligt många gånger så kan det hända att drömmen slår in.   Jag var väldigt spar...

Presentation

Fråga mig

41 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards